Navigácia

  • Deň detí- výlet vláčikom na Mŕtve rameno Váhu

  • DEŇ ZEME

  • Karneval

    ...tak ako každý rok, pripravovali a prekvapovali sme jeden druhého novými maskami. Karneval sa nám vydaril. Smiech a zábava frčali na celej škole- od drobných chrobáčikov, snehuliakov, karnevalových tanečníkov z Ria, rôznych povolaní až po hrôzostrašnú masku zombi, tu toho bolo až,až. Nezaostali ani dospelí- učitelia. Pochutiny pripravili žiačky na pracovnom vyučovaní, no a po hravých súťažiach bola zlatým klincom programu tombola. To bola zábava. Doobedie nám priam preletelo. Bola ako jedna z najlepších vyučovacích hodín. Tešíme sa na budúci rok na Karneval 2019!

  • Bývalí SĽUKári u nás...

    ....ej, ale sme si 06. 02. 2018 zanôtili. Jedna druhej riekla, Červené jabĺčko, Išlo dievča po vodu - sme spievali s p. Hlbockým. Jeho hlas, keď zaznel po prvý raz, až seklo v nás - bol to hlasisko, ktorý sme doprevádzali našim "tenkým" spevom. Rodina Hlbockých z Piešťan už viackrát navštívila našu školu s rôzne zameraným hudobno - náučným programom. Robia záslužnú prácu, pretože nám pripomínajú staršie časy a život našich predkov v minulosti. Teraz sme sa dozvedeli o jarmokoch a starých remeslách. Ujo Peter nám priblížil rôzne, už takmer zabudnuté hudobné nástroje, mnohé s čudesným vzhľadom, zvukom, aj názvom. Na ninere, ulikáči, či okaríne sme si to aj vyskúšali. Boli to rytmické čudá. Husličky, gajdy, fujaru sme už poznali. Prežili sme príjemné chvíle s dobrým zážitkom. 

    Na druhý deň sa naša Lenka z B variantu dožadovala, ukazujúc rukami, ďalšieho programu. Zamierila si to rovno do triedy, kde sa stánok a spev odohrali. Jáj, milá Lenka, každý deň návšteva z Piešťaň byť nemôže... 

  • December

    December je už taký, plný očakávaní a prežívaný v radostnej atmosfére i v školách. Dotvára ho aj prizdobené prostredie, dni do sviatkov odčítavame na adventnom kalendári, ktorý pripravil jeden z našich žiakov.... 

  • List Ježiškovi

    Aj tohto roku sme poslali list Ježiškovi, nikdy nás neobíde, tešíme sa z listu i pribaleného CD.

     

    Milý Ježiško,

    posielame Ti srdečné pozdravy. Každým rokom sa hlásime, že sme tu i my v malej školičke na juhu Slovenska. Vždy ťa prosíme, aby si niečo zariadil, porobil, poslal. Ani si nevieme predstaviť, ako to cez tú Slovenskú poštu všetko zvládaš a vôbec,  čo i len prečítaš tie naše prosby. Ale iste Ti pomáhajú tety na pošte, či ujovia doručovatelia. To už nie je ako voľakedy, poštársky bicykel, stará motorka a nohy poštárov, pošty maličké s pár okienkami. Aj ty máš iste mobil, svoj mail... Aj tablet máš? Všetko je akési ztechnizované, iste ani ty nezaostávaš. Aj my sme už trochu iní, veľa hľadíme do monitorov, displejov a naša pekná slovenská reč sa prepletá s anglickými výrazmi. Keby len to, ale akosi úplne prestáva. To nám hovorieva p. učiteľka: „Málo komunikujete medzi sebou.“ Okrem toho potrebujeme Tvoj čarovný prútik, aby bola vymaľovaná aj druhá polovica budovy našej školy. Sme len takí poloviční, pol budovy peknej a druhá s mapami opadnutej omietky. Viac peniažkov nebolo. A že vraj polovičná robota je na nič. Prihovoríš sa za nás v Nitre? Normálne, prosba od Ježiška. To by bolo, keby Ti vyhoveli....

    Aha, ešte tie naše prosby:

    • pre Slovenskú poštu v SR veľa síl v práci
    • pre slovenské detičky veľa komunikácie
    • pre našu školičku šibnutie čarovným prútikom a.... celá budova omietnutá

    Tak ti veľmi pekne ďakujeme a prajeme veľa síl v tohtoročnom rozdávaní radosti.

    P.S.: Naši výtvarníci Ti posielajú svoje pozdravy v podobe výtvarných dielok. Dúfame, že sa Ti budú páčiť.

     

    Žiaci Spojenej školy – ŠZŠ Hradná 7, 945 01 Komárno

  • Vianočná pohľadnica

    Adresa "Oravské kultúrne stredisko Dolný Kubín" sa stala cieľom pre naše pohľadnice k Vianociam, s radosťou sme si priblížili čas najkrajších sviatkov v roku niekoľkými návrhmi vianočných pozdravov - výsledkom sa kolekcia pozdávala aj výtvarnej porote.

  • 1. december - Červené stužky

    Po prvýkrát sme sa zúčastnili celosvetovo vyhlásenej kampane proti zákernej chorobe AIDS, organizovanej Gymnáziom sv. Františka v Žiline s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (v rámci rozvojového projektu „Zdravie a bezpečnosť v školách 2017“), Obvodného úradu v Žiline (odbor školstva) a mesta Žiliny, pod záštitou Kancelárie WHO na Slovensku a pod odbornou garanciou Ministerstva zdravotníctva SR a viacerých odborných pracovísk na Slovensku a v zahraničí.

    Naše aktivity:

    • informácie o tomto dni – 1. decembri, o jeho poslaní a význame sme zverejnili na mieste, kde sa zastavovali malí i veľkí, mnohí o vyhlásenom dni počuli prvý raz.
    • žiakom sme priblížili prenos, priebeh a liečbu onemocnenia choroby AIDS, ktorú spôsobuje vírus HIV prednáškou.
    • výtvarne sme navrhli pohľadnice pre kampaň Červených stužiek prostredníctvom výtvarného znázornenia hudobnej osobnosti Eltona Johna, ktorý bol ocenený pri tejto príležitosti (1. december) za filantropické úsilie v boji proti HIV a AIDS.
    • Solidaritu s bojom proti chorobe AIDS a kampaň „Červených stužiek“ sme podporili ich nosením od 27. 11 do 1. 12. 2017, tie nám pripravili najstaršie žiačky (8., 9. ročník).

    Činnosti počas kampane boli úspešné a vzbudili záujem u žiakov, rodičov i návštevníkov školy. S aktivitami, ich priebehom, splnila kampaň svoje poslanie.

  • Hovorme o jedle

    V dňoch od 16. do 20. októbra sme viac hovorili o potravinách. Celý týždeň sme rozoberali vitamínové hodnoty ovocia, zeleniny, obilovín, tukov, cukrov, atď. Zoznamovali sme sa s potravinovou pyramídou. Do súťaže sa žiaci našej školy zapojili v "Chutnom maľovaní" a v literárnej časti "Prečo potraviny nepatria do koša?"

  • Záložka do knihy spája školy

    Do galérie Záložka do knihy spája školy boli pridané fotografie.

    V tomto školskom roku 2017 / 2018 sme sa prvýkrát zapojili do zaujímavého projektu "Záložka do knihy spája školy".

    Máme radi knihy, sme pravidelnými návštevníkmi Mestskej knižnice, spolupracujeme v rôznych aktivitách. Každoročne výtvarne zobrazujeme príbeh podľa vyhlásenej témy, boli sme účastníkmi akcií: Číta celé Slovensko, Čítam, čítaš, čítame, Máme radi knihy, atď. Teda s knihami prichádzame veľmi často do styku. Zdá sa nám, že toho čítania je z roka na rok viac – vďaka aj takýmto výzvam.

    Do partnerskej školy sme zaslali záložky do kníh s rôznymi témami. Radi čítame príbehy z prírody, o zvieratkách i ľuďoch. Dúfame, že žiakov zo Spišských Vlachov potešili a pomohli im označiť miesta v knihách, kde naposledy čítali. Tento zaujímavý a zmysluplný projekt aj nám priniesol radosť z nových záložiek od partnerskej školy.

    Na fotografiách je tvorba našich žiakov - záložky poputovali do ďalekých Spišských Vlachov.

  • Jesenná školská výstava ovocia a zeleniny

    Do galérie Jesenná školská výstava ovocia a zeleniny boli pridané fotografie.

    Jesň prišla a my sme sa opäť pustili s rozlúčkou leta do ukážok zberu úrody. Ovocie a zelenina z rôznych záhrad žiakov i učiteľov putovali na pripravené stoly. Téma výstavy bola aktuálna pre žiakov väčšiny ročníkov, kde sa preberali vo Vecnom učení či Vlastivede, práve "druhy ovocia a zeleniny". A veru niektorým z nich pomenovanie baklažán, či stopkový zeler bol novinkou. Takže sme spojili príjemné s užitočným. Nehovoriac o tom, že čo sa dalo, žiaci spracovali v školskej cvičnej kuchynke a skonzumovali.

  • Projekt knižnice J. Szinnyeiho - Máme radi knihy

    Projekt knižnice J. Szinnyeiho - Máme radi knihy
    22. 9. 2017

    V dňoch 20. - 22. 09. 2017 sa naša škola zúčastnila podujatí v rámci Projektu Máme radi knihy, ktorý pre žiakov zorganizovala, v priestoroch na Eotvososovej ulici, miestna knižnica. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Pre žiakov boli pripravené rozmanité aktivity. V stredu si vypočuli viaceré veselé rozprávky a príbehy, ktoré im pútavým spôsobom sprostredkoval pán Tibor Hujdič alias "pán Mrkvička". Po krátkej prestávke sa žiaci pustili do výroby leporela o Krtkovi. Vo štvrtok čítali žiaci spolu s pani knihovníčkou a dokončovali si leporelo s využitím hand made komponentov. Za usilovnosť tety knihovníčky a pani riaditeľka knižnice deti odmenili drobným darčekom. V piatok program vyvrcholil úžasným koncertom dvojice Smejko a Tanculienka. Žiaci boli nadšení a viacerí sa do programu zapojili. Ďakujeme veľmi pekne za tento výborný projekt, ktorý sa veľmi páčil všetkým deťom a aj pani učiteľkám. Tešíme sa na ďalšie návštevy knižnice. 

  • Číta celé Slovensko
    8. 6. 2017

    Do galérie Číta celé Slovensko boli pridané fotografie.

  • Deň detí
    8. 6. 2017

    Do galérie Deň detí boli pridané fotografie.

  • Deň zeme v našej škole
    27. 4. 2017

    Do galérie Deň zeme v našej škole boli pridané fotografie.

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola Hradná 7 Komárno
    Hradná č. 7, 94501 Komárno
  • 035 / 7713178
    0903705314

Fotogaléria